Spektakulär avslutning av EHF EURO 2022-mästerskapet med Simplyfans

Den 30 januari avslutades EHF EURO 2022-mästerskapet för män med en spektakulär finalmatch där Sverige vann finalen 27:26 mot Spanien med en straff. Sverige vann den prestigefyllda titeln och fick därmed en plats i sportens historieböcker. Handbollsfebern som svepte in över Europa under de senaste två veckorna har verkligen hållit de jublande fansen på tårna. Gorenje har återigen stolt sponsrat de inspirerande lagen och kopplat ihop Simplyfans med underhållande innehåll på sociala medieplattformar och attraktiva give-aways.

Spektakulärt slutspel

Efter att Spanien besegrat Danmark och Sverige besegrat Frankrike i semifinalen återstod bara en finalmatch av mästerskapet. Sverige höjde vinnarpokalen igen efter exakt 20 år och återvände till toppen av EHF EURO-podiet när de besegrade vinnarna från 2018 och 2020, Spanien, i en dramatisk final i Budapest. Sverige satte stopp för ännu en spansk seger efter 60 intensiva minuter i och med Niclas Ekbergs avgörande straffskott.

Sverige triumferade genom att vinna sin femte EHF EURO-titel hittills. "Vi har en sådan otrolig laganda och vi har en sådan tro på oss själva. Vi kämpar hårt, vi är ett starkt lag, och nu vill vi bara njuta av den här kvällen som ett lag precis som vi har njutit av den här matchen som ett lag, sa Niclas Ekberg efter matchen.

Vi kan alla bli mästare

Ansiktet bakom Gorenjes kampanj var återigen den franske spelaren Nikola Karabatić, vars lag tog en beundransvärd fjärde plats i årets tävling efter att danskarna tog hem bronset och vann med 35:32 i förlängning. Det finns bara ett vinnande lag, men inte desto mindre är Gorenje stolt över att ha stöttat EHF EURO-mästerskapet för män för tredje gången. I detta mästerskap har vi sett fantastiska, dedikerade och starka handbollslag. Att vara en toppidrottare och en fantastisk lagspelare kräver mycket dedikation, en bra strategi, laganda och en ostoppbar drivkraft att vilja prestera bättre, vilket också är värden som hyllas mycket av varumärket Gorenje. Årets tema var att vi alla kan bli mästare på vårt eget sätt. Att göra sitt bästa varje dag gör dig till en mästare och Gorenjes vitvaror finns för att hjälpa dig att ta dig i mål, oavsett om det är matlagning, städning eller tvätt. Varumärkets mål är att underlätta hushållssysslorna och skapa mer tid för det vi brinner för – vår familj, vänner och avkoppling efter en lång dag av hejande på favoritlaget.