Mars 2018 Om meddelandet inte visas öppnar du det i webbläsaren.
 
 
 
  Gorenje  
 
 
 
 
 
 
En kopp varm choklad gör dig lite lyckligare
 
 
Vem älskar inte inomhusmys med tända ljus, filtar och en kopp varm choklad? Den läckra, mjuka och söta chokladsmaken tilltalar våra sinnen, och dessutom innehåller choklad ett ämne som gör att vi känner lycka och tillfredshet. En riktig kock vet hur man serverar en njutning för sinnena.
 
Det här behöver du:
 

20 färska myntablad

0,5 liter mjölk

200 g god, mörk choklad

 
Så här gör du:
 

Hacka de färska myntabladen och lägg dem i en tesil. Värm långsamt mjölken i en gryta tillsammans med tesilen med myntabladen. Ta av grytan från plattan och låt tesilen ligga kvar i mjölken ett par minuter, tills den eteriska oljan i myntan frigetts. Ta bort tesilen och tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. Om chokladen är för stark kan mer mjölk tillsättas. Häll upp i koppar och servera för dem du håller av.


Om du inte har myntablad, kan du lägga en kanelstång i koppen och ge chokladen en härlig smak.

Lycka till! 

 
 
Gorenje Classico Collection
 
 
Köket är hemmets hjärta och här skapas alla världens spännande smaker. Genom människans hela historia är det här alla viktiga saker händer. Härliga dofter av kryddor låter dig återuppleva minnen och skapar nya. Ett bra kök är receptet på passion i livet. Apparaterna i Gorenje Classico Collection, som finns i elfenben och matt svart, förkroppsligar detta.
 
Läs mer om Gorenje Classico Collection
 
 
 
 
   
 
Copyright © 2017 Gorenje.
 
Avanmäl nyheter från Gorenje
 
 
gorenje.se