Köksmakeover: Satsa på retro! - Gorenje

Köksmakeover: Satsa på retro!

HOME SIMPLIFIED
12.6.2017
For viewing video content please confirm partner Youtube videos and accept marketing cookies.
Köket är ofta det mest förutsägbara rummet i hemmet, men så behöver det inte vara. Trots allt är det hemmets hjärta – det är här vi skapar minnen. Eftersom vi spenderar så mycket tid i köket bör det återspegla vår inre stilkänsla. Ett kök med personlighet blir inte bara unikt, det ger även karaktär till hela hemmet.

Modern retro: en fläkt i 50- och 60-tals anda

Om du vill utforska en köksinredning som går utöver de vanliga klassiska, nedtonade stildragen kan du testa inslag av retro. Retroinredning med inspiration från 50- och 60-talet ger en unik, välkomnande stil som har tagit inredningsvärlden med storm och åter är mycket trendigt. Men de djärva mönstren och ovanliga färgerna är verkligen inte något för den som är känslig. Istället för att satsa helhjärtat på retrostil kan du välja en diskretare känsla av 1900-talets charmiga mitt i din köksinredning – valet är ditt.

Läs tipsen nedan och lär dig hur du återskapar en härlig retrokänsla i ditt eget kök.

1. Färgkombinationer
Första regeln: våga mer! Färgen är rummets bas, så ta dig tid och tänk noga igenom vilka färgskalor som passar bäst in i ditt retroinspirerade kök. Lek med svart och vitt, mjuka pasteller som babyblått och beige samt djärvare färger som rött, avokadogrönt, orange, senapsgult, turkost, ceriserosa och grått.

2. Djärva mönster
Enkla, repetitiva geometriska former i kombination med starka och ibland kontrasterande färger är kärnan i den ikoniska retrostilen. Använd dem – med måtta – på köksväggar eller andra element, som kakel/klinker, kuddar, dukar eller i belysningen.

3. Grafiska element och konstnärlighet
Ett enkelt, iögonfallande grafiskt motiv eller ett popkonstinspirerat verk är ett bra sätt att ge lite retrocharm i en i övrigt modern interiör. Välj ett större konstverk om du vill ha en dramatisk visuell effekt.

4. Moderna varianter av retrovitvaror
Köket ska vara lika vackert som funktionellt. Utrusta det med moderna varianter av retrovitvaror, med modern teknik med retroutseende. När du väljer dina vitvaror ska du leta efter starka färger och runda kanter som ger rummet en unik retrocharm.

5. Ikonisk retrodesign
Ta retroinredningen ett steg längre och hylla 1900-talets mitt genom att ta in ikoniska designobjekt i köket. Stick ut från mängden med en vintagelampa eller res tillbaka i tiden med en cool retrokyl och barstolar som ser ut att vara tagna från en 50-talsdiner. Är du redo för något ännu häftigare? Sätt upp en blinkande neonskylt! Satsa på retro med kollektionen Gorenje Retro.

Parkera det i ditt kök

Gorenjes Retro-kylskåp under Volkswagen-licens, med dess typiska tvåfärgade front och en stor VW-logotyp, ser nästan exakt ut som den berömda bussen.

Denna specialutgåva av Gorenje Retro finns i vintage babyblå eller bordeaux, i kombination med champagnefärg, med en VW-logotyp och kromfärgade dekorationer och blir en pjäs med stil i varje hem, oavsett var den parkeras.

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev