Energieffektivitet i ditt hem - Gorenje

Energieffektivitet i ditt hem

HOME SIMPLIFIED
5.6.2018
Det finns många saker du själv kan göra för att bidra till att spara energi och på så vis hjälpa till att bevara det tredje klotet från solen. Här är några förslag:

1. Lämna inte lamporna tända och tv:n påslagen när det inte behövs. Dra alltid ut laddare till olika apparater ur strömuttaget när batteriet är fulladdat.

2. Tvätta på kvällen när energiförbrukningen och priset är lägre. Hängtorka tvätten oftare istället för att använda torktumlare och använd miljövänligt tvättmedel.

3. Genom att välja energieffektiva hushållsmaskiner sänker du dina el- och vattenräkningar och hjälper till att bevara miljön.

Skillnad mellan energiklasser

Bokstäver och färger fastställer hushållsmaskinernas effektivitet och placerar dem i en viss klass. Den högsta klassen är A +++. Hushållsmaskiner med den här märkningen är mest energieffektiva.

Exempelvis är kylutrustning och torktumlare med A +++ upp till 60 procent mer energieffektiva än dem i klass A, och tvättmaskiner och diskmaskiner är upp till 30 procent mer effektiva. Klass A följs av klass B, C, och den sämsta, D. Den högsta klassen är alltid grön och den lägsta röd. Alla Gorenjes produkter är A+++, A++, A+ eller A.

Energieffektivitet påverkas inte bara av energiförbrukning utan även av andra faktorer. Exempelvis har summan av alla volymer samt hur mycket buller kylarna ger ifrån sig betydelse för deras klassificering. För tvättmaskiner tas vattenförbrukning med i beräkningen liksom centrifugeringens effektivitet, och för diskmaskiner hur effektivt de diskar och torkar.

Livet är komplicerat. Låt oss göra tvätten enkel.

Vi vet att du har annat att tänka på än att tvätta kläder. Därför har vi konstruerat våra nya Gorenje WaveActive-tvättmaskiner och -torktumlare för att ge bästa möjliga tvättresultat med minsta möjliga ansträngning.

De nya Gorenje WaveActive-tvättmaskinerna använder den unika IonTech-tekniken för att lösa upp även de tuffaste fläckar på ett varsamt sätt.

Med hjälp av kraften i den naturliga joniseringsprocessen kan vi säkerställa bästa möjliga tvättresultat utan höga temperaturer, extra kemikalier, sköljmedel eller andra irriterande ämnen.

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev