Ta till vara på dina rester - Gorenje

Ta till vara på dina rester

FOOD SIMPLIFIED
9.5.2018
Visste du att ca en tredjedel av all mat som produceras för att konsumeras av människor kastas varje år? Så här kan du hjälpa till att minska detta:

1. Rätt hantering. 
Det viktigaste här är att kyla ned maten snabbt (det får inte ta längre tid än 2 timmar) och förvara den i en lufttät behållare. Förvara inte rester i konservburkar efter som de snabbt kan ta en obehaglig smak av aluminium.

2. Separera råa och tillagade livsmedel.
I många livsmedel bildas det ofta snabbt bakterier. Därför ska alltid råa livsmedel förvaras åtskilt från tillagad mat. Matvaror som vanligtvis blir dåliga snabbare ska förvaras i lämplig temperatur.

3. Utnyttja din frys.
Om du har fyllt på med nya frukter och grönsaker men vet att du inte kommer att kunna använda allt genast är det ofta bättre att helt enkelt frysa in dem. Det går även att frysa in både råa och tillagade köttprodukter.

No more "frostration"!

Glöm den ”frostrerande” isbildningen på insidan av din kyl och frys. Aldrig mer återkommande rengöring och avfrostning. Och utan frost får du även låg strömförbrukning.

Det innovativa ”frostrationsfria” systemet håller din mat fräsch under en längre tid. IonAir, Multiflow 360° och DynamiCooling skyddar fryst mat mot att bli dålig i förtid – och du slipper bli sur för att maten inte håller så länge som du har tänkt dig.

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev