Rudolf-pepparkakor - Gorenje

Rudolf-pepparkakor

FOOD SIMPLIFIED
25.11.2021

Portioner: 28 kakor / Förberedelse: 15 minuter + 2 timmar i kylskåp / Svårighet: 2 av 5

Ingredienser:

  • 200 g mjöl
  • ½  tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 1 ½ tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • en nypa malen nejlika
  • 45 g smör
  • 165 g farinsocker
  • 1 ägg 
  • 65 g honung
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • skal från ½ apelsin
  • mörk choklad
  • röda godisbitar

Så gör du:

1. Tillsätt ½ tsk bakpulver och ½ tsk bikarbonat till 200 gram mjöl
2. Tillsätt en nypa nejlika, ¼ tsk muskot och 1 tsk kanel
3. Tillsätt 1 ½ tsk malen ingefära
4. Tillsätt en nypa salt och vispa smeten
5. Tillsätt 45 g rumsvarmt smör och 165 g farinsocker i en skål
6. Tillsätt 1 ägg och vispa tills du får en slät smet
7. Häll i 65 g honung och 1 tsk vaniljextrakt 
8. Tillsätt skalet från ½ apelsin
9. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ordentligt 
10. Låt degen stå i kylen i 2 timmar
11. Kavla ut degen så att den blir 5 mm tjock
12. Stansa ut kakorna
13. Placera kakorna på en bakplåt  
14. Grädda i 8-10 minuter på 175 °C
15. Låt kakorna svalna 
16. Dekorera med smält choklad och godisbitar

Läs även

Prenumerera på vårt nyhetsbrev