Rostad potatis med balsamvinäger - Gorenje

Rostad potatis med balsamvinäger

FOOD SIMPLIFIED
25.11.2021

Portioner: 4

Ingredienser:

  • 1,2 kg potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 tsk lökpulver
  • ½ tsk vitlökspulver


Så gör du:

1. Lägg potatis i en kastrull och täck med kallt vatten
2. Låt vattnet koka upp och sjuda i 10 minuter
3. Skala potatisarna och skär dem i klyftor
4. Häll över 3 msk olivolja
5. Krydda med 1½ tsk salt och 1 tsk peppar
6. Blanda väl
7. Lägg över potatisklyftorna på en bakplåt 
8. Rosta i 45 minuter på 200 °C
9. Blanda om efter halva tiden 
10. Tillsätt 3 msk balsamvinäger
11. Vispa ner 2 tsk lökpulver och ½ tsk vitlökspulver
12. Häll dressingen över potatisklyftorna och blanda väl
13. Rosta i 15 minuter på 200 °C 
14. Toppa med färsk persilja och servera

Läs även

Prenumerera på vårt nyhetsbrev