Rosmarin chips - Gorenje

Rosmarinchips - himmelsk sprödhet

FOOD SIMPLIFIED
13.6.2017

Du behöver

Potatis
Salt
Peppar
Olivolja
Färsk rosmarin

Så här gör du:

Sätt på ugnen på 180 grader och om du har en baksten kan du direkt placera den i ugnen så att den kan bli varm. 

Tvätta potatisen noggrant och skär dem i tunna skivor. Du får bäst resultat genom att använda ett mandolinjärn, eftersom det är mycket svårt att få potatisskivorna tillräckligt tunna om du använder en vanlig kniv. Torka av potatisen med en kökshandduk tills den är helt torr.

Vänd potatisarna i olivolja och sprid ut dem på ett bakpapper. Strö över salt, peppar och färsk rosmarin. Flytta bakpapper med potatisskivorna till den heta bakstenen, det går även bra med en vanlig bakplåt om du inte har en baksten. Lägg sedan folie över potatisen och baka  den i 20 minuter. 

Efter 20 minuter tar du bort folien och håller koll på chipsen när de får färg. När du tror att de har fått en bra färg tar du ut dem.

Låt chipsen svalna innan de serveras.

alla detaljer räknas

Gör dig redo för smakfulla stunder i ditt kök!

Med nya Gorenje HomeMade-spisar kan du laga din favoritmat precis som i en traditionell vedeldad spis. Vi har konstruerat våra ugnar med fl era nya funktioner och förbättrad design. Det sitter i de små detaljerna som gör livet lättare.

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev