Kokospanerade fiskpinnar - Gorenje

Kokospanerade fiskpinnar

FOOD SIMPLIFIED
2.4.2021
Redo för ett nyttigt men gott mellanmål eller en lätt middag? De här kokospanerade fiskpinnarna är frasiga på utsidan och saftiga på insidan, och är dessutom superenkla att göra. Det här goda och enkla receptet kan inte gå fel. Du kommer att älska dem!

Ingredienser:

  • 500 g vit fisk
  • 2 msk pressad lime
  • 100 ml kokosgrädde
  • 100 g kokosflingor
  • 50 g panko
  • 1 tsk chili 
  • 1 tsk salt
  • 70 g smält smör
Skär fisken i rektanglar på 3x8 cm. Förbered kokosmarinaden genom att hälla kokosgrädde, pressad lime och salt i en skål och blanda. Lägg i filéerna i blandningen, täck över och låt stå i kylen i en timme. Blanda under tiden ihop panko, kokosflingor och chiliflingor. Ta ut fisken ur kylen och torka bort så mycket av  kokosgrädde som möjligt. Doppa fisken i det smälta smöret och vänd den i paneringen tills hela fisken är täckt. Placera fisken på en klädd plåt och grädda i ugnen i 15 minuter på 200 °C. Servera med potatischips och frisk yoghurtsdipp. 
Köket är hemmets hjärta, och våra inbyggnadsugnar är hjärtat ett modernt kök. Den speciella HomeMade-formen och den rymliga volymen på hela 71 liter ser till att dina måltider får plats och tillagas till perfektion. Ugnarna har en rad intuitiva funktioner som gör matlagningen enklare samtidigt som de inspirerar till att ha roligt i köket tillsammans med dina nära och kära medan ni tillagar härliga minnen.

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev