Jordgubbssufflé - Gorenje

Jordgubbssufflé

FOOD SIMPLIFIED
18.1.2021
Denna goda och iögonfallande dessert är perfekt att överraska dina kära med. Det krävs bara några få ingredienser och ett par steg för att skapa magi. Ställ fram denna desserten på bordet och se deras glada ansikten.

Ingredienser:

  • 150 g florsocker
  • 300 g jordgubbspuré
  • 15 g majsmjöl
  • 3 äggvitor 

Så gör du: 

1. Värm ugnen till 190 °C. Pensla insidan av formarna med smält smör. Täck insidan med florsocker och skaka av överskottet. Ställ formarna i frysen tills de ska fyllas. 

2. Gör en jordgubbsbas. Häll 150 g av jordgubbspurén i en liten kastrull. Tillsätt 70 g florsocker. Blanda om, koka upp och låt sjuda i en minut. Vispa under tiden samman majsmjöl och 3 msk vatten i en skål tills du får en slät smet. Tillsätt därefter smeten i jordgubbspurén. Koka på låg värme i 5 minuter under konstant omrörning tills smeten har tjocknat. Låt sedan jordgubbsbasen svalna till rumstemperatur. 

3. Vispa äggvitor med 80 g av florsockert, som du tillsätter lite i taget. Vispa till hårda toppar. Tillsätt 1/3 av marängen till 80 g fruktbas i en skål och blanda om väl. Blanda därefter ner resten av marängen försiktigt, lite i taget. Häll smeten i en spritspåse och fyll formarna till toppen och jämna av. Dra en kniv längs kanten för att lossa smeten från formarna. Grädda suffléerna i 10 minuter. 

4. Ta ur dem ur ugnen och häll över resten av jordgubbspurén tillsammans med jordgubbs-basen blandad med färska jordgubbar. Servera genast. 

Oavsett om du lagar en måltid till dig själv eller till hela familjen så levererar Gorenje OmniFlex induktionshällar en funktionell matlagningsupplevelse varje gång. Med en mängd noggrant utvalda funktioner som förenklar ditt samspel med hällen. Det är det enklare, mer intuitivt och bekvämare än någonsin att lsga mat.

Läs även:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev