Havrerisotto med squash - Gorenje

Havrerisotto med squash

FOOD SIMPLIFIED
25.8.2021
En salt twist på den klassiska havregrynsgröten: en ”havrerisotto” med sommargrönsaker. Den perfekta lätta lunchen eller middagen.

Räcker till: 2

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g squash eller zucchini
  • 150 g babyspenat
  • 160 g havregryn
  • 100 ml torrt vitt vin
  • 700 ml grönsaksbuljong
  • 40 g riven parmesan 
  • 1 klick gräddfil
  • Salt och chiliflingor efter tycke och smak
Gör så här:

1. Finhacka 2 schalottenlökar och 3 vitlöksklyftor
2. Grovhacka 500 g squash
3. Värm 2 msk olivolja
4. Fräs schalottenlöken lätt
5. Tillsätt squash och låt fräsa i 5 minuter
6. Tillsätt finhackad vitlök, 160 g havregryn och låt fräsa i 3 minuter
7. Häll ner 100 ml torrt vitt vin och låt sjuda i en minut
8. Häll ner 700 ml grönsaksbuljong och låt koka upp
9. Tillsätt en kvist timjan, sänk värmen och låt koka i 12 minuter
10. Tillsätt 150 g babyspenat och rör om
11. Tillsätt slutligen 40 g riven parmesan
12. Servera rätten varm med en klick gräddfil

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev