Chokladkaka på risrester
FOOD SIMPLIFIED
6.11.2020
Gör en god chokladkaka på riset som blivit över. Den håller i kylskåpet i upp till tre dagar, men vi är rätt säkra på att den kommer vara uppäten innan dess.
Ingredienser:
200 g kokat ris
200 g socker
5 ägg
40 g kakao
2 tsk vaniljextrakt
160 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
Topping:
200 g chokladganache
50 g färska jordgubbar
Gör en puré av det kokta riset och sockret i en matberedare. Flytta purén till en skål, tillsätt 5 ägg och blanda väl. Tillsätt 40 g kakao och 1 tsk bakpulver, sedan 2 tsk vaniljextrakt och 160 g mandelmjöl. Blanda till en jämn smet och överför till en tårtform. Baka i ugnen i 40–50 minuter på 180 °C och toppa med vispad chokladganache och jordgubbar.
Skapa minnen: inbyggda ugnar
HomeMade shape: Den karaktäristiska rundade formen är en av de bästa kännetecknen för Gorenjes ugnar. De har inspirerats av traditionella vedugnar och gör det möjligt för den heta luften att röra sig fritt i ugnen. Det gör att maten värms upp jämnt och från alla sidor, så att resultatet alltid blir perfekt. Krispigt på utsidan och saftigt på insidan.
Läs även
Upptäck andra Life Simplified-ämnen