Arancini - Gorenje

Arancini

FOOD SIMPLIFIED
25.8.2021
La Bella Italia! Följ vårt recept på den underbara italienska stapelvaran arancini.

Räcker till: 8 arancini

Ingredienser:

  • 2 msk smör
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 80 g soltorkade tomater i olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g kokt ris
  • 50 g riven parmesan
  • 80 g små mozzarellakulor
  • 70 g mjöl
  • 2 ägg 
  • 100 g ströbröd
Gör så här:

1.  Finhacka 1 lök, 3 vitlöksklyftor och 80 g soltorkade tomater
2. Smält 2 msk smör på mediumvärme
3. Fräs lök, vitlök och soltorkade tomater
4. Tillsätt 2 msk tomatpuré, rör om och ta bort från plattan
5. Tillsätt 500 g kokt ris och 50 g riven parmesan
6. Krydda med salt och peppar och rör om
7. Forma arancinibollarna med en liten mozzarellakula i mitten
8. Tryck åt bollarna ordentligt
9. Placera bollarna i kylen i 10 minuter och låt dem stelna
10. Panera bollarna genom att först doppa dem i mjöl, därefter uppvispat ägg och slutligen i ströbröd
11. Fritera några arancini i taget i 5-6 minuter
12. Häll bort oljan, låt bollarna rinna av på en bit hushållspapper innan de serveras varma

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev