Så hanterar du maten på rätt sätt - Gorenje

Så hanterar du maten på rätt sätt

FAMILY SIMPLIFIED
17.5.2018

För många är köket den viktigaste delen i ett hem. Det är där man börjar dagen med frukost och tillbringar tid med att laga middag med familjen. Dock finns det även faror som lurar i köket – felaktig hantering av mat kan i värsta fall orsaka matförgiftning. Därför är det mycket viktigt att lära sig hur man hanterar mat på rätt sätt. Nedan hittar du några användbara råd som kommer att göra ditt kök både trivsamt och säkert.

1. Tvätta alltid händerna innan du hanterar mat.

2. Råvaror av animaliskt ursprung, grönsaker och frukt löper störst risk att utveckla toxiner och bakterier. Förvara dem alltid åtskilt från andra livsmedel i kylskåpet och använd separata skärbrädor till dem.

3. Mat ska aldrig förvaras varmt för länge eftersom det gör det möjligt för bakterier att växa och spridas fortare. Se till att ditt kylskåp och din frys inte bara är rena utan även håller rätt temperatur (kyl under 6 °C och frys -18 °C).

4. Lägg alla rester i mindre behållare så kallnar maten snabbare. Ställ in behållare med rester i kyl eller frys inom 2 timmar efter tillagningen.

5. Om du är tveksam till ifall något fortfarande går att äta eller inte, chansa inte – kasta mat som kan ha blivit dålig.

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev