Kreativa och enkla sätt att få kräsna barn att äta nyttig mat - Gorenje

Kreativa och enkla sätt att få kräsna barn att äta nyttig mat

FAMILY SIMPLIFIED
14.5.2018

Barn kan vara frustrerande kräsna med maten. De kan känna smaken av lite spenat på mils avstånd och en knaprig morot får dem att ta till flykten. Ibland måste man bara vara lite lurig och smuggla in det nyttiga där de minst förväntar sig det.

Fryst yoghurt
Istället för glass kan du ge dina barn fryst yoghurt med låg fetthalt, fullt av kalcium och färre kalorier. Tillsätt en tesked strössel eller dekorera med frukt skuren i bitar.

Tips för kräsna barn: Frys in en smaksatt yoghurtbägare i barnstorlek med en pinne i och servera som en glasspinne.


Spenat
Om dina barn avskyr spenat, var kreativ. Göm den i deras favoriträtter som t.ex. lasagne eller köttfärslimpa, eller lägg den på smörgåsen istället för salladsblad.

Tips för kräsna barn: Avskyr de verkligen allt grönt? Prova detta: baka in det i brownies. De kommer aldrig att lista ut att det är spenat i dem!

Fullkornsbröd
Barn får i sig järn, magnesium, zink och fibrer. När du köper bröd, läs ingrediensförteckningen först – fullkornsmjöl ska komma först bland ingredienserna. Ett sätt att få barnen att äta fullkornsbröd istället för vitt bröd är att servera det med smält ost.

Tips för kräsna barn: Använd kakmått och gör små smörgåsar i roliga former. Barn tycker det är spännande att äta en smörgås i form av ett djur och märker inte att det är ett mörkare bröd. Eller blanda några droppar naturlig färg i cream cheese, lägg på stjärnor av frukt och strössel för en fin enhörningsmacka.


Tomater
Tomater innehåller mycket c-vitamin och en stor mängd fibrer. Om dina barn inte vill äta dem färska i bitar eller skivade, prova att grilla dem lätt med lite olivolja.

Tips för kräsna barn: Små druvtomater är verkligen söta. Med en kreativ presentation kommer dina barn inte att kunna motstå dem. Förvandla dem till en bil med tomathjul eller dekorera grönsaksvåfflor som nyckelpigor.

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev