Guide - Så tvättar man barnkläder på skonsammast sätt - Gorenje

Guide - Så tvättar man barnkläder på skonsammast sätt

FAMILY SIMPLIFIED
13.8.2019
Förstagångsföräldrar tänker som regel mycket på hur man bäst tar hand om allt som gäller sitt barn, bland annat deras kläder. Men det behöver inte vara så svårt. Här hittar du några tips på hur du kan få din babys kläder rena och mjuka utan krångel.

Rengör din tvättmaskin
Kör rengöringsprogrammet (t.ex. SterilTub) eller en tom maskin på hög temperatur med ättika i trumman för att ta bort eventuell dålig lukt. Ättikan dödar även bakterier och skapar en mer hygienisk miljö för ditt barns kläder. Lätt tvättråden Tvättråden, såsom temperatur och om plagget ska tvättas för hand/ i maskin, hjälper dig att hålla barnets kläder fina tvätt efter tvätt.

Välj rätt tvättmedel
Om din baby inte har allergier eller extremt känslig hud finns det ingen anledning att köpa speciella tvättmedel till hans eller hennes kläder. Välj helt enkelt ett vanligt tvättmedel utan kraftig doft eller kemikalier. Du kan eventuellt välja ett flytande tvättmedel, då det som regel sköljs ur kläderna bättre än pulvertvättmedel.

Sköljmedel - ja eller nej?
Då babyns hud är känslig bör du undvika sköljmedel så långt du kan. De innehåller ofta kemikalier eller dofter som kan vara irriterande. Du kan i stället använda ättika för att göra babyns kläder mjuka på ett naturligt sätt. Torktumla eller lufttorka? Om det inte är överstruket på tvättråden finns det ingen anledning till att undvika torktumlaren för ditt barns kläder. Det finns en risk att du kommer att lägga enormt mycket tid på att tvätta under barnets uppväxt, så varför inte spara lite tid där du kan? Att hänga ut kläderna i solen kan vara en bra idé, så solljus är desinfekterande på tvätten och bleker dessutom fläckar på vita kläder.

Torktumla eller lufttorka?
Om det inte är överstruket på tvättråden finns det ingen anledning till att undvika torktumlaren för ditt barns kläder. Det finns en risk att du kommer att lägga enormt mycket tid på att tvätta under barnets uppväxt, så varför inte spara lite tid där du kan? Att hänga ut kläderna i solen kan vara en bra idé, så solljus är desinfekterande på tvätten och bleker dessutom fläckar på vita kläder.

Livet är komplicerat. Låt oss göra tvätten enkel.

Vi vet att du har annat att tänka på än att tvätta kläder. Därför har vi konstruerat våra nya Gorenje WaveActive-tvättmaskiner och -torktumlare för att ge bästa möjliga tvättresultat med minsta möjliga ansträngning.

Les også

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev