Vad är mest effektivt: att diska för hand eller i diskmaskin? - Gorenje

Vad är mest effektivt: att diska för hand eller i diskmaskin?

CHORES SIMPLIFIED
21.11.2017
Diska för hand eller i diskmaskin? Svaren brukar variera. De som tar hand om tio eller flera kuvert med disk varje dag kan inte föreställa sig livet utan en tillförlitlig diskmaskin, medan de som inte har så mycket disk kan tycka att det känns onödigt att ha en diskmaskin.
Idag är diskmaskinen standardutrustning i ett kök – för vissa lika viktig som kylen eller ugnen. Om du har familj gör diskmaskinen ditt liv enklare. Dessutom kan en diskmaskin spara upp till 10 dagar av din tid per år, som du kan lägga på att umgås med din familj istället. Här kommer fem användbara fakta om vilka besparingar du gör medan diskmaskinen tar hand om din disk.

Sparar pengar:
Om du använder diskmaskinen istället för att handdiska kan du få lägre räkningar.

Sparar tid:
Det tar mindre tid att fylla och sätta igång diskmaskinen än att handdiska.

Sparar vatten:
Diskmaskinen använder endast 1/6 av vattenmängden som går åt vid handdisk.

Skyddar dig mot bakterier:
Diskmaskinen gör rent disken vid en högre vattentemperatur som inte kan uppnås när man handdiskar.

Miljövänligare:
Genom att minska vattenförbrukningen hjälper diskmaskinen även till att skydda våra sjöar och hav.

Smart statistik: jämförelse mellan handdisk och diskmaskin

Eftersom konsumenter gillar fakta och siffror kommer här intressant information som ger en bredare bild av alla fördelar du får när du diskar i diskmaskin.

Statistiken visar att du kan minska dina räkningar med 500 kronor och spara över tio dagar på ett år. Diskmaskinen använder endast 1/6 av vattenmängden som används vid handdisk, och det genomsnittliga antalet bakterier på handdiskad disk är ungefär 390 per tallrik (diskmaskin: en bakterie per tallrik).

Vi jämförde även vatten- och energiförbrukningen för en full disk, vilket motsvarar tolv kuvert, som handdiskas eller körs i diskmaskin. Resultatet visar att både vatten- och energiförbrukningen var mycket högre vid handdisk.

Fullt kvalificerade att göra ditt jobb

De nya SmartFlex-diskmaskinerna är inspirerade av en modern livsstil. Vardagslivet kan vara något av en utmaning, och därför har vi skapat en generation diskmaskiner som avlastar dig med hjälp av många avancerade funktioner. Inredningen är utformad så att varje tallrik och bestick har sin egen plats, oavsett form och storlek.

Det är utrustning som passar perfekt in i din livsstil. Flexibilitet. Anpassning. Funktionalitet. Det var ledorden då diskmaskinerna utvecklades, och de är flexibla nog att klara alla uppgifter och anpassa sig helt efter sina behov. De imponerar med sina många egenskaper som ger dig tid att ägna dig åt viktigare saker i livet.

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev