Hur man hinner med tvätten - Gorenje

Hur man hinner med tvätten

CHORES SIMPLIFIED
29.10.2020
Tvätten är en oändlig historia. Sortera. Tvätta. Torka. Stryka. Lägga undan. Nästa dag är det samma visa igen, nte konstigt att det är svårt att hinna med! Här får du ett par tips om hur du får kontroll över tvätten och förhindrar att bli uppslukad av tvättkorgen!
1. Planera att vara hemma när tvättmaskinen är klar. Om det är möjligt är det bäst att flytta över tvätten till tumlaren så snart tvättprogrammet är klart. Annars riskerar du att tvätten börjar lukta illa, eller kanske glömmer bort tvätten helt. Då får du snarare en tråkig överraskning nästa gång du ska tvätta. Om du inte kan vara hemma just då, sätt ett alarm på mobilen så att tvätten inte ligger kvar i tvättmaskinen för länge. 

2. Delegera. Allt blir roligare tillsammans, inklusive att sköta tvätten. Det kan ta ett tag innan hela familjen lärt sig, men det är värt det i slutänden. Ge varje familjemedlem en (ålderslämplig) uppgift och se hur tvättberget försvinner när det är dags att tvätta. 

3. Utnyttja modern teknologi. Läs igenom bruksanvisningen till din tvättmaskin, du kommer att bli överraskad av vad som kan göras på mindre än en timme. De flesta moderna maskiner har något typ av snabbprogram som är utmärkt när du har ont om tid. Gorenjes WaveActive-maskiner har till exempel programmet PowerWash 59 som är ett snabbt och intensivt tvättprogram som ser till att dina favoritplagg är rena snabbare än vad det tar att laga en ordentlig middag. 

4. Gör vikningen rolig (typ, i alla fall). Att vika en veckas tvätt kan kännas oöverkomligt - och något du helst skjuter upp. Dela upp det i stället. Bäst är det om du viker tvätten så fort den tas ut ur tumlaren, men om det inte går av någon anledning, föreslår vi följande uppdelning: gör det enkla först (handdukar och sängkläder), och fortsätt sedan med vuxenkläder. Till sist tar du de små barnkläderna och strumporna. På så sätt håller du motivationen uppe, då du snabbt ser resultat av ditt arbete.  Att lyssna på en bra podcast, favoritmusiken eller en ljudbok är ett bra sätt att hålla hjärnan upptagen, och du kommer att vara färdig innan du vet ordet av det.

5. Stryk inte mer än du måste. Ofta är strykningen det som tar längst tid, och det är dessutom inte vad de flesta skulle anse som roligt. Men måste man verkligen stryka allting? Nej, det lovar vi att man inte måste! Torktumlare med ångfunktion rätar ut de flesta rynkor och tar därför i princip bort behovet av strykning.

6. Investera i maskiner som rymmer mycket. Stora tvättmaskiner och torktumlare gör att du kan tvätta mer på samma gång, vilket sparar rejält med tid och arbete. 

7. Oroa dig inte om du inte hinner. Ibland hamnar livet i vägen för tvätten som samlar sig på hög. Det gör ingenting. Det är inte värt att stressa över tvätt, oavsett hur stor högen är.

Gorenjes WaveActive-maskiner är skapade för att få tvätten ren på ett effektivt, enkelt och miljövänligt sätt.

Tvättfunktionerna i WaveActive består av toppmoderna teknologier:

Unikt designad trumma med specialformade 3D-ribbor som skonsamt hanterar dina plagg
IonTech garanterar optimala tvättresultat med hjälp av kraften från joner
SteamTech blöter upp och bryter ner smutsen effektivt

Läs även

Upptäck andra Life Simplified-ämnen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev