Är du sugen på något sött som ändå är nyttigt? I så fall ska du prova The Food Clubs recept på kokosbröd med banan. Det kan råda bot på sötsuget hos vem som helst! Honung, banan och mandlar ger brödet en naturlig sötma och sprödhet och du kan verkligen äta dig mätt på detta goda bröd med gott samvete.
Så här gör du
Mosa bananerna och rör ihop med ägg, honung och yoghurt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Rör sedan ihop ägg- och honungssmeten med de torra ingredienserna.
Bred ut degen i en form (1L) försedd med bakplåtspapper. Strö över havregryn och hackade mandlar.
Grädda brödet i ca 45 minuter i 185 grader, varmluft.
Du behöver
2 mogna bananer
3 ägg
3 msk honung
4 msk yoghurt
100 g mandelmjöl
50 g kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
havregryn + hackade mandlar till topping
Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod