De här nyttiga müslibröden innehåller apelsin och tranbär, som ger dem en naturlig sötma samtidigt som de mättar. De är goda till frukost eller som ett nyttigt mellanmål för hela familjen.

Så här gör du
Häll kokande vatten över müsli, tranbär och apelsinskal. Låt det dra till vätskan har svalnat till 37° och rör sedan ner jästen. Tillsätt yoghurt, honung, olja och salt. Rör sedan ner mjölet litet i taget. Degen ska vara sammanhängande men ändå klibbig. Strö över litet mjöl och täck skålen med plastfolie. Sätt degen i kylskåpet och låt den jäsa i minst 4 timmar, men helst över natten. Forma bröden med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och grädda dem tills de blir gyllenbruna i ugnen i 225° i ca 20 minuter.
Gramhamsmjöl är en mycket nyttig fullkornsprodukt. Vill du ha extra luftiga bullar kan du ersätta 50 gram av det grova mjölet med vetemjöl.
Tips
Om du vill ha extra power kan du blanda i ett par matskedar gojibär i degen.
Energi per bulle: 225 kcal, fett 14%, protein 12%, kolhydrater 74%
Du behöver
175 g müsli (gärna med torkade frukter, nötter frön och flingor)
50 g soltorkade tranbär
rivet skal av ½ obehandlad apelsin eller mandarin
5 dl kokande vatten
1 dl yoghurt 1%
15 g jäst
1 msk flytande honung
1 msk rapsolja
1 msk havsalt (flingor)
350 g grahamsmjöl eller grahamsspeltmjöl
50 g vetemjöl
Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod