Mjuka och luftiga chokladbullar - Gorenje
Mjuka och luftiga chokladbullar
Vita, mjuka och luftiga chokladbullar doftar och smakar av mysiga stunder tillsammans, barndom och det goda livet. Det går snabbt och lätt att baka dem, och vem kan säga nej till smörbakade bullar med god, mörk choklad som fyllning?

Så här gör du

Smält smöret i en gryta. När smöret har smält, tillsätt mjölken, så att blandningen blir ljummen. Smula jästen i en skål och tillsätt vatten och socker. Låt jästen lösas upp. Häll smör- och mjölkblandningen i jästblandningen. Knäck två ägg, blanda, och häll i choklad, kardemumma, salt och mjöl, som tillsätttes lite i taget. Alla ingredienser bör röras och bakas in i degen. Knåda degen ordentligt genom att "lyfta" upp den mot skålens kanter. När degen har knådats ordentligt och den är smidig och blank, vänd den lätt på ett mjölat bakbord. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. När degen har jäst forma den till bullar och lägg dem på en bakplåt med bakpapper. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ett ägg med lite mjölk, och pensla det över bullarna. När ugnen är helt varm, grädda bullarna i ca 20 minuter. Grädda en plåt i taget, så temperaturen håller sig jämn.

Tips: Det går bra att frysa chokladbullarna. Man kan värma upp dem djupfrysta, men det bästa resultatet får man om man låter bullarna tina på köksbordet innan man värmer upp dem. Fukta dem med lite vatten och värm upp dem i ugnen på 200 grader.

Foto och recept: Cathrine Brandt, matbloggare

Instagram

Antal bröd

12 stora chokladbullar

Du behöver

2 dl mjölk
125g smör
35g jäst
2 msk socker
2 msk vatten
3g salt
2 ägg (+1 till penslingen)
½ tsk kardemumma
100g mörk choklad
Ca. 600-700g vetemjöl (beroende på hur grundligt degen knådas)

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

Prenumerera på vårt nyhetsbrev