Vad sägs om nybakade bullar till frukost? Här är ett recept på salta bullar med knaprig bacon och ost – jag garanterar de blir frukostbordets favoriter.
Så här gör du
Rör ihop ägg, mjölk och olja i en skål. I en annan skål rör ihop mjöl, salt, bakpulver och peppar. Rör sedan ihop torra och flytande ingredienser med en sked tills degen blivit jämn och smidig. Rör sedan ned de knaperstekta bacontärningarna, riven ost och lite finhackad gräslök i degen.
Fördela degen i muffinsformar av papper och grädda i 200 grader i varmluftsugn ca 18-20 minuter.
Foto & recept: Ditte Ingemann
Du behöver
1 ägg
2 ½ dl mjölk
50 g olivolja
150 g vetemjöl
100 g fullkornsdinkel
grovt havsalt
2 tsk bakpulver
svart peppar
200 g tärnad bacon, knaperstekt
50 g hård, salt ost, t ex parmesan
frisk gräslök
Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod