Fantastiska födelsedagsbullar med hemgjord nutella – tveka inte att göra en stor portion, bullarna fungerar också bra som smörgåsbröd.

Så här gör du
Födelsedagsbullar:
Sätt ugnen på varmluft 175 grader. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. I en annan skål, rör ihop kokosolja, ricotta och ägg. Blanda de torra ingredienserna med de flytande ordentligt.
Forma små bullar av degen med fuktiga händer, och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda bullarna i ca 20 minuter.
Nutella:
Häll ut hasselnötterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen på 200 grader i ca 10-12 minuter eller tills de börjar få färg. Ta ut nötterna och låt dem svalna något innan du "gnider" av skalet av nötterna, vilket man enklast gör med händerna eller med en ren kökshanduk.
Häll nötterna i en kraftig matberedare och mixa dem till ett fint mjöl. Tillsätt olja och mixa igen. Ha tålamod, det tar lite tid. Skrapa ned blandningen från sidorna och mixa igen, tills smöret är krämigt och har bredbar konsistens. Tillsätt kakaopulver, dadlar och vanilj. Mixa tills allt har en jämn konsistens och smaka av. För att få sötare smak, tillsätt fler dadlar. Häll nötsmöret i ett rent glas och förvara det i rumstemperatur.
Foto & recept: Ditte Ingemann
Du behöver
Födelsedagsbullar:
200 g vanligt mandelmjöl
3 msk linfrö
3 msk psylliumskal
1 tsk bakpulver
Et nypa salt
1 tsk kanel
2 msk mjuk kokosolja
2 dl ricotta
4 ägg
Nutella:
300 g hasselnötter
2 msk kokosolja
2 msk kakaopulver
ca 4-6 mjuka dadlar utan kärna
1 tsk äkta vaniljpulver
Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod