Spanska flautas är goda som mellanmål eller att äta till soppa och ost eller när det kommer gäster på besök. De har en god nötaktig smak och är samtidigt nyttiga och rika på protein, så du behöver inte ha dåligt samvete om du äter många av dessa frasiga flautas med russin och hasselnötter.

Så här gör du
Gör fördegen genom att röra ihop mjöl, vatten och jäst. Täck skålen med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur över natten. Nästa dag häller du russin och kärnor i en skål och häller över kokande vatten. Låt det dra i 20 minuter och droppa av i en sil. Rör ihop vatten, jäst och fördeg, tillsätt salt tillsammans med russin, kärnor och hasselnötter och huvuddelen av mjölet. Knåda degen noga, skär den i 10 lika stora bitar och rulla dem till 25 cm långa strängar som du sedan lägger ut på en plåt med bakplåtspapper. Täck över med en bakduk eller plastfolie och låt jäsa i 90 minuter. Sätt ugnen på 225° varmluft och grädda dem tills de blir gyllenbruna, ca 15-20 minuter.
Speltmjöl ger en lätt nötaktig smak och ett gyllenbrunt bröd. Speltmjöl har ett högt gluteninnehåll och fullkornsmjölet är rikt på protein, B-vitamin och järn.
Energi per styck: 250 kcal, fett 19 %, protein 11 %, kolhydrat 70 %
Du behöver
Fördeg:
150 g fullkornsspeltmjöl
1,5 dl vatten
6 g jäst
Bröd:
100 g sultanas russin
50 g speltkärnor
kokande vatten
75 g skalade hasselnötter
2 dl vatten
10 g färsk jäst
2 msk havssalt (flingor)
300 g fullkornsspeltmjöl
Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod