Vad är egentligen läckrare än nybakad foccacia? Detta bröd har fått en grön topping – så det är både vackert och lite annorlunda jämfört med vanliga bröd.
Så här gör du
Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt olja och salt. Rör ned durumvete och tillsätt vetemjöl lite i taget. Det är viktigt att degen inte blir för torr, så spara evt lite mjöl. Knåda degen omsorgsfullt och låt den jäsa på en ljummen plats i ca en timma.
När degen jäst färdigt stjälps den upp i en form med löstagbar botten, eller en brödform, som kantats med bakplåtspapper. Låt degen jäsa igen i ca 40 minuter. Fördela tomater och lök blandat med olja, salt och färsk rosmarin ovanpå brödet. Grädda brödet i 225 grader i varmluftsugn i ca 25 minuter, eller tills det är gyllenbrunt och fått skorpa.
Foto & recept: Ditte Ingemann
Du behöver
15 g jäst
3 dl vatten
1 tsk havsalt
2 msk olivolja
ca. 150 g durumvete
ca. 275-300 g vetemjöl
Topping:
100 g cherrytomater
3-4 salladslök
4 msk olivolja
1 tsk havsalt
färsk rosmarin
Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod