Dessa nötbullar är väldigt goda som mellanmål eller till picknicken. De torkade tranbären kan bytas ut mot annan torkad frukt eller mörk choklad.
Så här gör du
Hacka hasselnötterna grovt och blanda dem med de övriga ingredienserna. Rör ihop ordentligt. Använd gärna sked till att röra ihop degen.
Fördela degen i muffinsformar av papper och grädda bullarna i 180 grader i varmluftsugn ca 30-35 minuter.
Foto & recept: Ditte Ingemann
Du behöver
100 g hasselnötter
100 g mandlar
100 g linfrö
100 g solroskärnor
50 g pumpakärnor
50 g sesamfrö
60 g tranbär (utan tillsatt socker)
1 tsk malen kanel
5 mellanstora ägg
2 msk kokosolja
½ tsk salt
Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod