Så här gör du
Börja med att smula jästen i en skål. Värm kokosoljan tills den är flytande och tillsätt mjölk. Häll detta över jästen och rör. Tillsätt ägg och kokossocker och blanda alltihop. Tillsätt mjöl och salt men spara lite av mjölet, eftersom det är viktigt att degen inte blir för torr. Knåda degen noggrannt. Så snart den blir mjuk och smidig stjälp tillbaka degen i skålen, och låt den jäsa en timma.
Gör fyllningen medan degen jäser. Blanda kokosolja, kanel och dadlar i en matberedare och mixa massan ordentligt.
När degen jäst färdigt, stjälp upp den på mjölat bakbord och rulla ut den till en avlång fyrkant, ca 25 x 50 cm. Bred ut fyllningen över hela degen och rulla ihop den från långsidan. Lägg degrullen på bakplåt med bakplåtspapper. Degen bör vara tätt ihoprullad som en lång "korv". Skär eller klipp med sax längs degen, utom ett par centimeter i början. Degen skall likna ett par byxor. Fläta samman byxbenen till en fläta och forma den till en krans där båda ändar möts.
Grädda brödet i 200 grader i 20 minuter.
Brödet smälter i munnen när det är ljummet och nybakat, men kan också värmas upp dagen efter.
Foto & recept: Ditte Ingemann
Du behöver
Deg:
25 g jäst
3 msk kokosolja
1 dl mjölk
1 ägg
2 msk kokossocker
230-250 g fuldkornsdinkel
½ tsk salt
Dadelfyllning:
4 msk kokosolja
1 msk krossad kanel
8 mjuka dadlar utan kärna