Gör matlagning tillsammans med barnen till en lek - Gorenje
Gör matlagning tillsammans med barnen till en lek
Här är en guide hur du gör matlagningen tillsammans med barnen till en lek – både för vuxna och barn. De flesta barn älskar att vara med i köket för att baka och laga mat, de får använda sina händer, de får lov att göra en röra i köket och det finns en massa plats för kreativitet. För att inte tala om känslan av att skapa och se sitt reultat – allt detta med en massa skoj!

Ta god tid

Var beredd på att det tar längre tid än vad det normalt skulle. Sätt av extra tid och tänk på, speciellt med mindre barn, att resan är lika rolig som målet.

Planera

Välj ett passande recept på något som barnen tycker om och som de lätt kan vara med till. Du kan ev. förbereda lite innan du bjuder in barnen i köket.

Gör en mindre matlagnings-station

Ge barnen en pall så de lättare kan se och ge dem plats på köksbordet där de undviker glas, ägg, kött, fisk och skarpa redskap. Så känner de att de är i kontroll och mer involverade.

Det blir stökigt!

Matlagning stökar till det – speciellt när barnen är med. Du kan undvika för stor röra genom att täcka golvet under arbetsstationen. I slutändan vill alla ha det roligare och du bara slappnar av och städar upp på slutet. Det är lättare för alla om du involverar barnen i städningen – så lär sig ditt barn samtidigt att städa upp efter sig.

Prata med varandra

Prata om ingredienserna och var de kommer i från, om matlagningsprocessen och olika tekniker. Mjöl kommer från korn, ägg från en höna och äpple plockar man om hösten. Glöm inte hygienen: händerna ska tvättas före och efter de har rört råa matvaror.

Involvera bara barnen allt efter hur de själva vill. Att knåda 30 bullar kan vara roligt i en minut, men efter fem försök kan det bli tråkigt för de små, och förvänta er inte en kulinarisk perfektion.

Acceptera att det är inte alla barn som tycker det är roligt att laga mat. Trots detta kan barn ändå delta vid diskning, duka fram och provsmaka maten.

Instagram

Bli proffs på bröd med Gorenje

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

Prenumerera på vårt nyhetsbrev