Allt-i-ett kombiångugn - Gorenje
Allt-i-ett kombiångugnVärme, ånga och sous vide
1
Denna kombiångugn kommer att förändra hur du lagar mat och äter den av en mängd olika anledningar. Först och främst därför att maten du lagar i den helt säkert kommer att smaka bättre. Det kan du lita på.

Ångkokning är en av de mest hälsosamma tillagningsmetoderna. Värme överförs till maten mycket snabbare, så istället för att torka ut rätten bevarar ångan den saftig, godare och mer näringsrik. Ångkokning bevarar viktiga mineraler och vitaminer och ser samtidigt till att maten behåller all sin koncentrerade smak, textur och färg. Dessutom förblir maten väldigt saftig och mör.

Gorenjes kombiångugn erbjuder en mängd olika tillagningsmetoder, från ångkokning, bakning, stekning, bräsering, blanchering och pochering till sous vide med mera. Den är inte bara för ångkokning av grönsaker som vissa kanske tror, utan även perfekt för ångkokning av fisk, kött, fågel, bröd, kakor och så mycket mer. Men att tillaga maten är inte det enda den här kombiångugnen klarar av. Den kan även värma upp på nytt, jäsa deg, tina upp och desinficera. Inte illa, eller hur?

Låt oss sätta kombiångugnen på prov

“Den godaste biff jag någonsin har ätit!”

George älskar sin cykel lika mycket som han älskar en god biff, så han var den perfekta kandidaten för det ultimata köttestet. Han fick smaka biff stekt i en panna och sous vide-biff tillagad i Gorenjes kombiångugn. Godaste biffen någonsin sa han om sous vide-biffen. PureSteam, MultiSteam 360° och down-to-the-degree control är några av de funktioner som gör det möjligt att använda sous vide-metoden i Gorenjes kombiångugn.

"Mmmm... Mjuk och krispig potatis!”

Sara är en fyrbarnsmamma som älskar sin familj och långpromenader. Att laga mycket mat är något hon gillar och gör så gott som varje dag. Vi kan lätt se att hon är expert på potatis och därför den perfekta kandidaten för det ultimata potatistestet. Hon fick prova potatis tillagad i vanlig ugn och potatis tillagad i Gorenjes kombiångugn. Den senare vann. HomeMade-form och MultiFlow 360° i kombination med PureSteam ger perfekt resultat varje gång.

“Den här broccolin smakar inte som maten på dagis”

Fyraåriga Amy gillar att sova middag länge och äter allt med choklad. Man kan lugnt säga att broccoli inte är hennes favorit. Men hon äter det eftersom hon vet att det är nyttigt. I grönsakstestet fick hon prova broccoli kokad i vatten och ångkokad broccoli från Gorenjes kombiångugn. Vinnaren blev ångkokad broccoli. Med PureSteam smakar grönsakerna bättre, så enkelt är det.

Kombiångugnen har allt

PureSteam

Inget vatten, bara ånga
Ångugn ger matlagning utan oönskade vattendroppar som kan göra maten vattnig. Cyklonisk teknik skapar en dimma av helt torr ånga som fördelas jämnt i hela ugnen och maten. Den nedre värmaren ser till att dropparna som bildas när torr ånga kommer i kontakt med svalare mat förångas omedelbart och därmed förhindrar överflödig vätska. Efter tillagningsprocessen är ugnen helt torr och behöver inte torkas av. Den är även perfekt för att tina upp mat, eftersom varm ånga sluter om maten på en jämnt sätt utan att skapa enstaka värmepunkter.
Mer
Stänga

SousVide

Ett steg till mör och saftig mat
SousVide är ett enkelt men magiskt trick: tillagning i vakuumpåsar. Maten tillagas på ett sätt som bibehåller vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Eftersom maten tillagas i ett vakuum och vid låg temperatur blir kött alltid saftigt och mört inuti medan grönsaker bibehåller sin fasta, jämna struktur. Processen kan användas i Gorenjes kompakta ångugnar.
Mer
Stänga

MultiSteam 360°

Enhetlig luftcirkulation
Riktigt jämn tillagning av flera rätter på flera nivåer i ugnen kräver perfekt cirkulation av varmluft eller ånga. Systemet MultiFlow 360° från Gorenje ser till att cirkulationen är optimal i varje hörn av ugnen. En särskild perforerad 3D-bakvägg ger smart utblås från flera punkter. I kombination med fläkten leder detta till cirkulation av luft eller ånga som exponerar maten för värme och tillagar den jämnt oavsett vilken nivå ugnsplåten är placerad på.
Mer
Stänga

Tips & tricks

Inspiration för matlagning med sous vide

Sous vide är franska och betyder "under vakuum", och innebär att du lägger ingredienserna i en lufttät påse som du sedan tillagar med ånga. Många tror att sous vide endast är för professionella kockar och matentusiaster som gör gourmetmat, men det är faktiskt mycket användbart hemma i vardagen.

Matlagning med ånga

Tillagningstiden i ångugn är som utgångspunkt samma som när du kokar i gryta, och beror på storlek och tillagningstemperatur. Prova dig fram, använd sunt förnuft och börja alltid med att välja den kortaste tillagningstiden. Du kan alltid förlänga tiden efter behov.