Torsdag, 10. April 2014, Essen, Tyskland

"Red dot" till Gorenjes nya inbyggnadsugn

"Red dot" till Gorenjes nya inbyggnadsugn
Gorenje´s design har i år vunnit ytterligare en internationell Red Dot award för sin produktdesign. Juryn som består av 40 experter imponerades av inbyggnadsugnen med interaktiv  touch display i färg från Gorenje.

De bästa inom design

Den prisbelönta ugnen från Gorenje representerar en ny generation inbyggnadsugnar som kommer att lanseras i år. Produktdesignansvarige Lidija Pritržnik på Gorenje design studio:  "Vi är stolta över att juryn på nytt värdesatter kvaliteten på en produktdesign, som uppstod genom samarbetet mellan Gorenjes designers och Gorenje design studio. Sofistikerad men samtidigt diskret estetik gör att ugnen smälter in i många olika köksmiljöer - antingen som fristående produkt eller som en del av flera ugnsmodeller. Stora glasytor, fingeravtrycksresistent rostfritt stål, smart designad luckinsida och pyrolysfunktion gör rengöringen till en barnlek. Avancerad teknologi regleras av ett användarvänlig och intuitiv reglage som är lätt att använda för alla, från nybörjare till erfarna kockar. Enkel interaktion med ugnen via touchkontrollen i färg, val av måltider via recept med tilltalande bilder och noga utvald akustisk feedback skapar behaglig stämning under användningen."

På årets Red Dot design award deltog 4815 produkter från 53 länder. Prisutdelningen äger rum den 7 juli i Essen i Tyskland. Gorenje Group har vunnit detta pris flera gånger och hör därför till de bästa inom design.