Onsdag, 22. Februari 2012

Gorenje designed by Karim Rashid - The Touch of Light kollektion

Gorenje designed by Karim Rashid - The Touch of Light kollektion
Nu blir matlagningen en estetisk upplevelse i ljus och färger. I Gorenjes nya kollektion The Touch of Light går färger, funktionalism och enkelhet upp i en högre enhet och gör timmarna i köket till en upplevelse för sinnena. Bakom kol­lektionen står en av världens mest innovativa och produktiva designers, Karim Rashid – även kallad ”Kungen av färger”.

Färgrik funktionalism i det moderna köket

6 olika färger

I samarbete med Gorenje har den kända designern Karim Rashid utvecklat en designserie som med en unik kombination av minimalism, färger, renhet, dristighet och funktionalism sätter ny standard för modern köksdesign. Kol­lek­tionen består av tre olika produkter för montering i köket. Ugn, fläkt och induktionshäll. Ugn och fläkt har inbyggda lysdioder. Med ett lätt tryck på panelen kan du skifta mellan 6 färger och på detta sätt ändra kökets färger efter önskemål, humör och livsstil.

Estetisk upplevelse

Den innovativa designen är, med sin aluminiumlook och sina avrundade linjer i ugn och fläkt, minimalism i toppform. Den vita induktionshällen med sina organiska former inspirerar till kulinarisk kreativitet och gör matlagningen till en estetisk upplevelse. Med ljus, färg och estetik är kollektionen The Touch of Light tänkt för den kreativa och moderna familjen som vill göra matlagningen till ett nöje.

Om Karim Rashid

Så här säger Karim Rashid om sin inställning till design: ”Bra design skapar omedelbar entusiasm. Jag tror på att saker och utrymmen ska vara en entusiastisk upplevelse”.

Karim Rashid har utmärkts med över 300 designpriser och hans design har ställts ut bl. a. på Museum of Modern Art i New York och Centre Pompidou i Paris. Designern från New York är den tredje i raden av kända designers som Gorenje har samarbetat med. Tidigare namn är den berömda italienska de­sign­­­­­studion Pininfarina och den kända franska designern Ora-Ïto.