Vit pizza med sötpotatis och svamp - Gorenje
Vit pizza med sötpotatis och svamp
Pizza Bianco är en pizza utan tomatsås som ofta har skivad potatis och rosmarin som topping. Detta är en något utökad variant med svamp och getost. Om du vill göra en lyxvariant av den vita pizzan, lägg på ett par skivor god bacon.

Så här gör du

Rör ihop vatten, jäst, surdeg och salt. Tillsätt mjöl, lite i taget, tills degen är smidig. Låt den vila i ca 30 minuter. Dela degen i två och kavla ut den tunnt (ca 32 cm) på mjölat bakbord.

Skiva svampen, krydda med salt och peppar och stek i het olja ca 3-5 minuter. Skiva potatisen mycket tunnt, använd t ex ett mandolinjärn. Skär sedan getosten i skivor. Fyll pizzabottnarna med skivad sötpotatis, getost och stekt svamp. Hacka rosmarin och strö över pizzorna och ringla över lite olivolja.

Grädda pizzorna en i taget på baksten eller het bakplatta. Det är viktigt att ugnen och plattan/bakstenen är mycket varm, cirka 250 grader. Använd gärna varmluft. Pizzorna gräddas i ca 12-14 minuter tills de har frasig skorpa, är gyllenbruna och bubbliga.


Foto och recept: Ditte Ingemann

Instagram

Antal bröd

2 pizzor: ca 4 personer

Du behöver

Pizzadeg – ger 2 pizzor:
4 dl vatten
5 g jäst
4 msk surdeg – inte nödvändigt, kan ersättas med samma mängd vatten
2 tsk havsalt
ca 300 g ölandsvete + lite extra till att baka ut (man kan också använda vanligt vete)
ca 200 g durumvete

Fyllning:
200 g svamp, t ex champinjoner
1 msk olivolja
Salt och peppar
1 sötpotatis
200 g mjuk getost
Färsk rosmarin
Olivolja

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod