Sprött knäckebröd - Gorenje
Sprött knäckebröd
Hembakat knäckebröd är alltid gott och så är det överraskande lätt att baka själv. De kan både serveras med sött pålägg, exempelvis marmelad, eller så kan de serveras som ett nyttigt mellanmål med ost, pesto eller hummus. Här är receptet på ett krispigt knäckebröd.

Så här gör du

Blanda samman alla ingredienser i en skål. Dela degen i två bitar och kavla dem tunna mellan två bakplåtspapper. Lägg dem på var sin bakplåt och skär varje plåt i 20 bitar. Grädda dem i 200 grader i ca 20 minuter tills de är gyllenbruna och spröda. Knäck loss knäckebröden från varandra och låt dem svalna på ugnsgaller.

Energi per styck: 60 kcal, fett 50 %, protein 12 %, kolhydrater 38 %.

Instagram

Antal bröd

Ca 40 st

Du behöver

1 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl vita och svarta sesamfrön
1 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
1 msk salt
50 g rågmjöl
175 g vetemjöl
¾ dl rapsolja
1¾ till 2 dl vatten

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod