Pumpafrökusar med emmervete

Dessa ljuvliga pumpafrökusar med emmer passar utmärkt att äta till soppor och råkostsallader. Fullkornsemmer innehåller mycket E-vitamin som är viktigt för immunförsvaret och nervernas funktion. Du kan alltså äta dig mätt på dessa frasiga pumpafrökusar helt utan dåligt samvete.

Så här gör du

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt honung, salt och olja plus alla kärnor/frön, det vita vetemjölet och fullkornsemmer. Täck över skålen med plastfolie, sätt den i kylskåpet och låt den jäsa över natten. Ta ut degen ca 1 timme innan gräddning. Knåda degen lätt med ytterligare emmermjöl, forma den till en rulle som du skär i 10 skivor och lägger ut på plåtar med bakplåtspapper. Strö över pumpafrön och salt. Låt efterjäsa i 10-15 min. Grädda tills färgen blir gyllenbrun i 250° i 15-18 minuter. Låt sedan svalna på ett ugnsgaller.

Fullkornsemmer ger ett mörkt och aromatiskt bröd. Det har ett högt innehåll av E-vitamin och
folsyra. Det passar också bra att baka i formar som en mjuk deg.

Energi per styck: 260 kcal, fett 30 %, protein 14 %, kolhydrater 56 %

Instagram

Antal bröd

10 st

Du behöver

15 g jäst
4 dl vatten
1 msk honung
1 msk havssalt (flingor)
1 msk olivolja
50 g vetekärnor eller förkokta speltkärnor
50 g solrosfrön
50 g salta, rostade pumpafrön
25 g linfrön
200 g vitt vetemjöl
200 g ekologiskt fullkornsmjöl av emmervete (Aurion)

Att strö över:
25 g grovhackade saltade pumpafrön
havssalt (flingor)

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod