Korvknyten

Dessa korvknyten smakar läckert som tilltugg på fester och födelsedagar, och kan dessutom packas i picknickkorgen tillsammans med en hemlagad ketchup. Krydda till ketchupen med t ex chili, curry, oregano eller timjan.

Så här gör du

Korvknyten:


Dela upp blomkålen i mindre bitar och kör bitarna i en matberedare tills blomkålspurén har slät konsistens. Tillsätt övriga ingredienser och mixa allt. Forma degen till platta bröd. Det är enklast med lätt fuktiga händer.

Lägg en korv mitt på brödet och forma degen runt korven. Tryck fast degen ordentligt. Strö sesamfrön över korvknytena och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Grädda korvknytena i 20-25 minuter på 200 grader i varmluftsugn. Låt knytena svalna på bakpappret innan du ställer dem i kylskåpet. Knytena får fast och bra konsistens av att stå i kylskåpet en stund. Förvaras kylda.


Ketchup:

Blanda alla ingredienser i en gryta och låt det koka ihop i ca 30 minuter. Kör allt i matberedare tills blandningen är slät och jämn. Häll tillbaka blandningen i grytan och låt det sjuda i ca 30 minuter.

Smaka av ketchupen och häll upp i rena och steriliserade glas. Förvara i kylskåp. Håller sig upp till två veckor.

Foto & recept: Ditte Ingemann

Instagram

Antal bröd

15 st.

Du behöver

Korvknyten:
500 g blomkål
60 g vanligt mandelmjöl
20 g linfrö
50 g riven ost
3 ägg
2 msk krasse, basilika eller persilja
10 g psylliumskal
1/2 tsk havsalt
15 små, goda korvar

Ketchup:
800 g skalade tomater
140 g tomatpuré
1 rödlök, hackad
1 klyfta vitlök
1 äpple
1 tsk five spice mix
1 tsk oregano
3 msk äppelcidervinäger
3 msk socker eller kokossocker
salt och peppar

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod