Knådfria rågbrö med chiafrön

Detta knådfria rågbrö med chiafrön är ett nytt sätt att baka det enkla  knådfria bröd på. Arbetsinsatsen är minimal men du blir ändå belönad med ett gott bröd med en spröd och fin skorpa. Här får du en god smak av råg men även allt det goda och nyttiga från chiafrön. Fröna är perfekta för både barn och vuxna som inte är så förtjusta i stora frön eftersom dessa är så små att man nästan inte märker dem

Så här gör du

1. Sätt en bakbunke på en våg och mät upp alla torra ingredienser. Häll i vattnet och rör snabbt ihop allt. Lägg över en bakduk och låt det jäsa i 12-18 timmar, låt det gärna stå på köksbänken över natten.

2. När degen har jäst färdigt så tar du en degskrapa och vänder degen ett par gånger. Därefter lägger du över bakduken igen.

3. Sätt in en gryta med lock i ugnen på 250 grader, över- och undervärme. Grytan ska du använda för att baka brödet i.

4. Efter ca 60 min vänder du ner degen i grytan, lägg på locket och sätt in den i ugnen. Strö lite mjöl i botten av grytan och på toppen av brödet.

5. Baka brödet i 30 min på 250 grader.

6. Ta av locket och skruva ner värmen till 230 grader. Baka i 20 min till.

7. Låt brödet svala på ett galler.

8. När brödet är svalt lägg det i en ren handduk då det sig bäst så.

Instagram

Antal bröd

22-24 cm stor gryta

Du behöver

175 g grovt rågmjöl
425 g fullkornsmjöl
6 dl ljummet vatten
1 msk chiafrön
1 tsk salt
1 tsk torrjäst
1 msk flytande honung

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod