Runt, frasigt och supernyttigt. Kärnmjölksbrödet med kamutmjöl är ett perfekt alternativ till det vita sandwichbrödet. Kamutmjöl är ett uråldrigt sädesslag som härstammar från Egypten och är nära besläktat med durumvete. Kamutmjöl har ett högt innehåll av kostfibrer och är därför perfekt att baka fullkornsbröd på.

Så här gör du
Du börjar med fördegen. Rör ihop vatten, fullkornsmjöl och jäst, täck skålen med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur över natten. Nästa dag rör du ihop kärnmjölk, jäst, salt och malt. Rör ner fördegen och tillsätt därefter fiberbakmix, kamutmjöl och vetemjöl. Knåda degen i ca 8 minuter. Det är en rätt klibbig deg som med fördel kan knådas i matberedare eller med elvisp med degkrokar. Låt degen jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. Knåda den igen och låt den sedan jäsa 30 minuter. Forma degen till ett runt bröd, lägg det i en form med bakplåtspapper och låt det efterjäsa i en timme. Grädda brödet i 250° i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 200° och grädda det färdigt i ytterligare 15-20 minuter.
Kamutmjöl är en 100 % fullkornsprodukt med goda bakegenskaper och högt innehåll av kostfiber, folsyra och E-vitamin.
Energi per skiva: 170 kcal, fett 6%, protein 13 %, kolhydratrt 81 %
Antal bröd
1 bröd ger ca 20 skivor
Du behöver
Fördeg:
1,5 dl vatten
150 g fullkornsvetemjöl
6 g jäst
Bröd:
3 dl ekologisk kärnmjölk
10 g jäst
1 msk flingsalt
2 msk maltsirap
125 g fiberbakmix med majsflingor, chia- och linfrön från Urtekram
300 g ekologiskt fullkornskamut (Aurion)
100 g vetemjöl
Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.
#bastpaabrod