Kardemummabullar med blåbär - Gorenje
Kardemummabullar med blåbär

Så här gör du

Rör ihop mjukt smör, kokossocker, salt och kardemumma i en skål. Värm mjölken så att den blir ljummen i en liten kastrull. Häll mjölken över jästen i en skål, blanda tills jästen lösts upp. Häll mjölk och jäst i skålen med smörblandningen och blanda. Tillsätt mjöl lite i taget – degen skall vara smidig och lite kletig. När degen har knådats ordentligt ska den jäsa på en ljummen plats i ca 45 minuter.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen (utom blåbären) medan degen jäser.

När degen jäst färdigt, kavla ut den på mjölat bakbord till en fyrkant på ca 45 x 55 cm. Fördela fyllningen jämnt tillsammans med blåbären över den ena halvan av fyrkanten och vik degkvadraten på mitten. Skär långa remsor (2 – 3 cm breda) och gör en knut på varje remsa. Lägg knutarna på en bakplåt med bakplåtspapper, och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Pensla sedan med ägg och strö över mandelflagor.

Gräddas i 225 grader i varmluftsugn i ca 10 minuter.

Foto och recept: Ditte Ingemann

Instagram

Antal bröd

18 st.

Du behöver

Deg:

100 g mjukt smör

60 g kokossocker (vanligt socker går också bra)

En nypa salt
 
1 tsk malen kardemumma
3 dl rismjölk (vanlig mjölk går också bra)

30 g jäst
ca 500 – 560 g siktat dinkelmjöl

Fyllning:
 
115 g mjukt smör
 
40 g kokossocker
 
2 tsk. malen kanel
 
1 tsk äkta vaniljpulver
ca 4 msk djupfrysta blåbär

Övrigt:
1 ägg till pensling
mandelflagor att strö på

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod