Foccacia med lök och tomat - Gorenje
Foccacia med lök och tomat
Vad är egentligen läckrare än nybakad foccacia? Detta bröd har fått en grön topping –  så det är både vackert och lite annorlunda jämfört med vanliga bröd.

Så här gör du

Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt olja och salt. Rör ned durumvete och tillsätt vetemjöl lite i taget. Det är viktigt att degen inte blir för torr, så spara evt lite mjöl. Knåda degen omsorgsfullt och låt den jäsa på en ljummen plats i ca en timma.

När degen jäst färdigt stjälps den upp i en form med löstagbar botten, eller en  brödform, som kantats med bakplåtspapper. Låt degen jäsa igen i ca 40 minuter. Fördela tomater och lök blandat med olja, salt och färsk rosmarin ovanpå brödet. Grädda brödet i 225 grader i varmluftsugn i ca 25 minuter, eller tills det är gyllenbrunt och fått skorpa. 

Foto & recept: Ditte Ingemann

Instagram

Antal bröd

1 bröd

Du behöver

15 g jäst
3 dl vatten
1 tsk havsalt
2 msk olivolja
ca. 150 g durumvete
ca. 275-300 g vetemjöl

Topping:
100 g cherrytomater
3-4 salladslök
4 msk olivolja
1 tsk havsalt
färsk rosmarin

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod