Ett annorlunda rågbröd från The Food Club
The Food Club har gjort ett annorlunda rågbröd med en spännande smak av fänkål och spiskummin, som är jättegott att göra grova sandwichs av. Det innehåller fullkornsrågmjöl, som är det bästa du kan baka med om du vill ha ett bröd som både mättar och håller sig färskt länge.

Så här gör du

Rör ut jästen i litet av vattnet tillsammans med kaffepulvret. Tillsätt resten av ingredienserna, men avvakta med litet av vetemjölet. Knåga degen noga med så mycket av mjölet som degen behöver. Låt degen jäsa i rumstemperatur med en handduk över i 1 timme. Skär degen i två bitar och forma till två runda bröd, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med vatten och strö över rågflingor. Låt bröden efterjäsa i 20 minuter. Grädda dem i 175°-200° i 40-45 minuter. Låt bröden svalna på ett ugnsgaller.

Energi per skiva: 110 kcal, fett 13 %, protein 11 %, kolhydrater 76 %

Instagram

Antal bröd

2 st ger ca 40 skivor

Du behöver

50 g jäst
1 msk snabbkaffe
6 dl ljummet vatten
50 g smält smör
1 msk salt
3 msk mörk sirap, ev. maltsirap
½ msk äppelcidervinäger
1 msk grovt mortlad kummin
1 msk grovt mortlad fänkål
50 g krossade rågkärnor
400 g fullkornsrågmjöl, ev. av vildråg
250 g fullkornsvetemjöl eller speltmjöl
400-450 g vetemjöl
2-3 msk rågflingor
vatten

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod