Baka bröd på en baksten - Gorenje
Baka bröd på en baksten

För att vara säker på att ditt bröd jäser som det ska och får en fin höjd och sprödhet, så är en baksten den säkraste vägen till det perfekta brödet.

Om du vill att ditt vetebröd ska bli vackert luftigt, börjar du med att värma upp ugnen till dess maxtemperatur. Använd en baksten alternativt en bakplåt och ge ugnen god tid att bli ordentligt uppvärmd (minst 30 minuter). När du sedan sätter in brödet, som ska ligga på ett bakplåtspapper, på stenen, får det en värmekick som får det att jäsa upp extra mycket och bli härligt luftigt. Du kan t.ex. använda locket från en pizzakartong som bakspade när du ska sätta in brödet i ugnen. Efter ca 10 minuter gräddning på hög temperatur drar du ner värmen till den temperatur som receptet anger.

Du kan även ställa in en kopp med vatten i botten av ugnen, precis innan du sätter in brödet, för ännu bättre resultat. På det här viset garanteras du ett luftigt bröd med en härlig spröd skorpa.

Instagram

Bli proffs på bröd med Gorenje

Dela dina bakresultat på Instagram med #bastpaabrod

#bastpaabrod

Mindre
Gorenje social medias
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

Följ Bäst på bröd på Facebook och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Följ Bäst på bröd på Instagram och få inspiration genom recept, baktips och härliga brödupplevelser.

#bastpaabrod